Elinor ”Ellie” Alfredson

Elinor Alfredsson Favilla Magiska EldshowerElinor Alfredson är en mångsidig skådespelare och eventkoordinator som började utforska eldkonsten vid tolv års ålder. Med en fantastisk publikkontakt och ett tydligt uttryck förtrollar hon sin publik och kan locka till både skratt och tårar.

När Elinor inte jobbar med eldkonst så är hon eventkoordinator utbildad på yrkeshögskolan i Landskrona. Just nu jobbar hon som turnéledare för Skånska Operan. Denna kombination gör att Elinor är fenomenal på att skräddarsy eldshow och underhållning för alla typer av evenemang.

Elinor lägger alltid ner själ och hjärta i sina eldshower.

 

Linda Nihlén

Linda Nihlén Favilla Magiska EldshoweLinda Nihlén är en kreativ dansare med förkärlek för nutida och modern dans. Hon började dansa balett som fyraåring och har sedan dess testat allt från Bollywood till street.

Linda utbildade sig till dansare på Gotlands Dansutbildning (heter idag Balettakademiens yrkesförberedande dansutbildning) och går just nu sitt sista år på danspedagogprogrammet på Karlstads Universitet.

Linda älskar att koreografera elddans där elden tillåts utrymme samtidigt som kroppens oändliga möjligheter utforskas.

Bland våra artister finns också…

(mer information kommer)

Sara Carlberg, Tony Saru Hadders, Johannes Holm och Axel Carlberg 

Kristoffer Hanqvist Fotograf okänd 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MagpieLucia_sorterad1

Jenny Staaf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Favilla

Fireshow EldshowIdéen till Favilla föddes en varm augustinatt på Urkultsfestivalen 2011. Linda och Ellie testade för första gången att improvisera tillsammans och upptäckte att kemin var precis rätt för att skapa magi på scen. Med en eldkonstsscen som dominerades av män bestämde de sig för att ta ett steg in och börja arbeta professionellt med eldkonsten. Ett år senare, 2012, förverkligades drömmen och eldgruppen Favilla – Magiska Eldshower bildades. Sedan dess har gruppen uppträtt på bland annat: Borgeby slott, Peaugout Linköping, Lucas Event AB, Baobabfestivalen, Malmö Stads Julfirande, Älmhults kommun, Sjöbos Friluftsfrämjande, Lunds kommun, Gunnebo slott, Backafestivalen, Smålands Kulturfestival, otaliga bröllop, dop, och fester samt några mindre teaterföreställningar.

 

Tack för en alldeles, alldeles underbar kväll här hos oss i Älmhults kommun. Det var mörkt, det var kallt men ni lyckades lysa upp och värma vår tillvaro och dansade helt underbart era spännande elddanser för oss på torget i Älmhult. Publiken var helt trollbundna av ert uppträdandet och er charm. Min uppmaning är: Upplev Favilla och upplev något annorlunda och vackert för ögat!
Tina Larsen, energi- och klimatrådgivare i Älmhults kommun.