Valborg i Lunds stadspark

Valborg i Lund är en stor händelse – både för studenter och alla andra. Vi har i flera år fått äran att förgylla firandet med en gnistrande show och förstås tända den stora brasan.

Thomanders jul

Vi älskar Thomanders jul! Det finns få saker som ger oss sådan julstämning som den historiska marknaden mitt i idylliska Lund. Därför har vi återkommit många gånger, 2018 gjorde vi en alldeles ny show som förevigades av fotografen Senad Honic.

Kadettbal på militärhögskolan

När militärhögskolan bjöd till kadettbal skickade vi artisterna Linda Nihlén, Stefan Odén och Johan Nyberg. Det blev en högtidlig kväll med många fina möten.

Foto: Bettizz88

Bröllop för Tobias och Evelina

En eldshow kan vara explosiv, imponerande, vild men också romantisk, magisk och hänförande. Vi har förgyllt många bröllop med våra eldshower och vi är alltid lika tacksamma. Att få vara med och fira kärleken är ett stort förtroende och fantastisk gåva. Vi har uppträtt på de flesta typer av bröllop – storslagna, intima, festliga, mysiga.

En av de bröllop vi särskilt kommer ihåg är fina Tobias och Evelinas bröllop, i Kännestubba i Småland. En alldeles stjärnklar natt med gästerna i en halvcirkel runt oss med ett strålande brudpar i mitten.

”Vi hade sett fram emot eldshowen ett halvår och hade så höga förväntningar och vi blev nöjda båda två. Det var så fint.”
Brudparet

Foto/film: Instagram @Bettizz88

Foto: Emma Nihlén

Malmö jul invigning och turné

Vi fick den stora äran att förgylla Malmöjulen med våra eldshower. Tillsammans med artisterna Paul Nilsdotter, Samuel Eiriksson, Andrea Ek och Johannes Holm skapade vi en stor invigningsshow på Gustav Adolfs torg i Malmö på första advent.

Resten av december uppträdde vi runt om i Malmö på uppdrag av gatukontoret – på gator och torg, i stadsdelar och i stadskärnan. Allt för att sprida så mycket julstämning som det bara var möjligt.

Foto/film: Malmö stad

Foto: Cattis maria ahlgren

Baobabfestivalen

Favilla har uppträtt på Baobabfestivalen i Malmö två gånger – 2013 med föreställningen ”En strimma ljus” och 2014 med den specialskrivna eldsagan ”Equilibrium”.

För oss är det viktigt att jobba för en bättre värld och med Baobabfestivalen fick vi göra just detta. Genom att bidra med det som vi är allra bäst på hjälpte vi till att samla in pengar till det viktiga arbete som festivalen syftar till.

Positive Footsteps, organisationen som anordnar folkfesten, har med hjälp av festivalen kunnat starta och vidareutveckla en grundskola i Guinea Conakry vid namn Baobab School. Idag kan 767 barn gå i skolan i förorten Petit Simbaya.  Följ deras fantastiska arbete på: www.positivefootsteps.se 

Foto: Cattis Maria Ahlgren och Ian Robin Andersson

Foto: www.skapica.se

Gunnebo slotts julmarknad

Under Gunnebo slotts julmarknad fanns vi på plats för att bidra med extra känsla och julstämning.

Gunnebo slott och trädgårdar finns i Göteborgstrakten och deras årliga julmarknad är supermysig! Vi hade glädjen att få uppträda vid en vacker stenterass som ramade in vår show på ett ypperligt vis.

Här bjöd vi på fyra shower, en under varje marknadsdag.

Foto: www.skapica.se

Foto: Excesslight

Den blå natten i Trollhättan

Trollhättan, vattenfallens och innovationens stad!

Hit åkte vi för att avsluta Trollhättans ljuspromenad ”Den blå natten” vid Innovatum med extra explosivitet. Från vår scen såg man de ståtliga vattenfallen i slussområdet och när vi kom till platsen möttes vi av ett massivt dundrande från de stora vattenmassorna – mäktigt!

Foto: Petras pärlor och Excesslights

Foto: Gruvtroll

Valborg i Äventyrsgruvan

Våra kollegor från Eldshow.se bjöd med Ellie att vara gästartist under deras spektakulära show under valborg. Det var det mest udda vi någonsin varit med om under ett valborgsfirande – vi showade långt ner under jorden i en gruva!

Efter att ha gått i alldeles för många trappor med alldeles för mycket grejer kom vi ner till en brant stenavsats där vi gjorde oss hemmastadda, och med ficklampor och facklor fick vi ordning på allt. Livrädda för att falla dansade vi in våren, och elden fick verkligen komma till sin fulla rätt i det kolsvarta gruvmörkret.

Film: Gruvtroll