Om gestaltningen

Fredag eftermiddag. Pausar i arbetet, och i facebookflödet dyker den här texten upp;

”Vad som är bra gestaltning är en svår fråga. Några ord som kommer för mig är levande, förvandling, transport, inifrån, tättslutande. Bra gestaltning betyder att texten lever. Det är själva kärnan i läsandets mirakel. Jag brukar tänka på det som att ”sjunka igenom” eller ”komma bakom” en text. Man läser tecken som bildar ord, men man befinner sig inte där på sidan, utan i en fiktionsvärld där allting är sant.”

Texten är från tidningen Skriva (länk här) och det talas om vad gestaltning är och hur den hjälper till att göra texten levande. När jag läser det här, är det första mitt huvud gör att byta ut ”texten” mot ”dansen”. Och jag tänker att det är precis samma sak, att allt hänger ihop.

Det är den här magin vi jobbar mot – att få ta mer vår publik bortom showen, till fiktionsvärlden där allt är sant. Vill du resa dit med oss?

<3

Ellie