Måndagsbrudar – Linda Farkas

Vår vän och kollega Anna Mattisson efterlyste på facebook för inte så länge sedan videor med coola poitjejer (poi är brinnande bollar på kedjor). I den efterlysningen satte hon fingret på en grej som jag har tänkt på ett tag – tjejer i eldvärlden. Bland mina vänner och kollegor finns det många fler aktiva eldartister som är män än som är kvinnor. Det finns många fler manliga ”eld – kändisar” än kvinnliga och anordnar man ett event så kan man räkna med att det dyker upp fler män än kvinnor. Men det finns kvinnliga eldartister och många är grymma på det dem gör.

Därför har Favilla bestämt sig för att göra en liten serie vid namn ”Måndagsbrudar”. Varje måndag kommer vi att lägga upp en video på en eller flera grymma eldartister som är… kan ni gissa? Kvinnor!

Först ut är (fanfar)…

432286771_640Linda Farkas från Magma fire theatre.

Magma fire theatre är en ungersk eldgrupp med mycket fokus på kostym och skådespeleri. De jobbar även en hel del med ett koncept som heter ”no fire necessary” då de dansar med sina redskap utan eld. Vackert och inspirerande. Linda Farkas är deras mest lysande stjärna och här bjuder hon på ett kontaktstavsnummer som får hjärtat att sjunga.

Har ni tips på coola eldbrudar?

♥ Linda

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MBaI3b6JiJA&w=560&h=315]